Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /www/gastro2010/common/database.class.php on line 19
Craiova
Login
Acasa Craiova

Craiova


Craiova-resedinta istorica a Regiunii Oltenia, situata într-o depresiune din Lunca Jiului, este în prezent un mare centru comercial, industrial, cultural si universitar, un oras modern si dinamic cu o populatie de peste 300 de mii de locuitori.

Puternica cetate geto-dacica, în antichitate - Pelendava, cu radacini neolitice atestate arheologic de aproximativ 7500 de ani, asezarea devine sub stapânirea Romana un important castru, iar în Epoca Medievala - Cetatea Marii Banii a Olteniei, institutie politica si militara, a doua ca importanta dupa Voievodatul tarii la acea vreme.

Sfârsitul secolului al XIX-lea declanseaza o ampla actiune de urbanizare si modernizare, cu aparitia unor edificii publice reprezentative si cu o arhitectura remarcabila: Hotelul Minerva - în stil maur, Banca de Comert, Prefectura, Palatul de Justitie. Intre aceste importante cladiri, Palatul Jean Michail, sediul actualului Muzeu de Arta, adaposteste o importanta colectie a operelor genialului sculptor român, Constantin Brâncusi, personalitate de anvergura mondiala, fiu al Regiunii Oltenia, Craiova fiindu-i centru de studiu si desavârsire artistica.

Craiova este totodata orasul unde s-au nascut Henri Coanda, unul dintre inventatorii avionului cu reactie, si Nicolae Titulescu, ministru român de externe ce a ocupat functia de Presedinte al Ligii Natiunilor în perioada interbelica.

Important centru cultural, cu o traditie teatrala din 1850, Teatrul National din Craiova este unul dintre cele mai prestigioase teatre ale lumii si cel mai cunoscut mesager al artei teatrale românesti peste hotare.

Orasul este strajuit spre Sud de Parcul Nicolae Romanescu, opera de arhitectura peisagista romantica, amenajat în 1901-1902 dupa planurile arhitectului francez E. Redont. Este în prezent unul dintre cele mai mari parcuri naturale din sud-estul Europei, cu o întindere de aproape 100 hectare, cu specii pretioase de arbori, un lac strabatut de un frumos pod suspendat si o mica gradina zoologica, in prezent bucurandu-se de o atentie sporita a autoritatilor locale, fapt ce scoate in relief adevarata frumusete a acestuia.

Recent a fost renovat centrul orasului si a fost amenajat Parcul Tineretului din Lunca Juiului, cu imense suprafete pietonale, spatii de joaca pentru copii si mai multe terenuri de sport.
Înconjurata de întinse regiuni viticole, Dealurile Craiovei, Segarcea, Dealurile Mehedintilor, Craiova este totodata o cetate a coniacului si vinului cu apreciate crame si centre de degustare.
Cu o paleta larga de oferte culturale si sociale, Craiova este în prezent un oras modern, dar cu valente turistice apreciate de vizitatori.

VA ASTEPTAM LA CRAIOVA !

 


newsletter